ישנן אמיתות קשות בתעשיית היופי, כמו למשל ויטמין C יכול להבהיר כתמים כהים, וחומצה היאלורונית מעניקה לחות – האמנם ? כפי שמתברר ישנם המון יתרונות לחומצה היאלרונית מלבד לתת לחות לעור, וכמו ההבדל בין חומצה היאלורונית ל סודיום היאלורונט. או איך אותו סרום שמכיל 99% חומצה היאלורונית ששמעת שהוא מעולה או אפילו משתמשת בו. הוא לא באמת מכיל 99% חומצה אלא יותר תערובת של מים יחד עם חומצה היאלורונית – מפתיע ?
אז כדי לעזור לך לפענח את הרכיבים שיכולים לעשות פלאים לעור שלך, דיברנו עם אלק, מייסד חברת נובה ועם הכימאי שלו שמתמחה בקוסמטיקה בשם ג’ינג'ר אולסון. שפיתח את סדרת הקרמים ליפטינג לחברת נובה. אנחנו ננפץ כמה מיתוסים על חומצה היאלורונית. מוכנים ? האמת המפתיעה על חומצה היאלרונית :
סוג החומר : הזנה לעור.
יתרונות עיקריים: מעניק לחות לעור, מפחית מראה קמטים, מחדש את לחות התאים, מזרז את ריפוי הפצעים.
מי צריך להשתמש בו: באופן כללי חומצה היאלורונית בטוחה לכל סוגי העור, אך היא מועילה במיוחד לבעלי עור יבש. עם זאת, אלה עם רוזצאה או אקזמה עשויים לרצות לבדוק את החומצה היאלורונית כדי לוודא שהחומר לא מגרה את העור.
מתי אפשר להשתמש: ניתן למרוח חומצה היאלורונית פעמיים ביום, בבוקר ובלילה כחלק משגרת טיפוח העור שלך, אך הזרקה של חומצה היאלורונית או חומצה היאלורונית לבליעה כדאי להתייעץ עם רופא.
עובד מדהים עם: פפטידים, ויטמין C, ויטמין B5, ויטמין E וחומצה גליקולית.
לא להשתמש עם: אין תגובות שליליות ידועות עם חומצה היאלורונית.
אז מה זה חומצה היאלורונית?
דבר ראשון – מהי בעצם חומצה היאלורונית? זו מולקולה שנמצאת באופן טבעי בעור שלך כמו גם ברקמת החיבור בגופך. "חומצה היאלורונית היא פוליסכריד המופיע באופן טבעי בגוף האדם", מסביר ג'ינג'ר אולסון. "היא חומר המיוצר בגוף באופן טבעי ומשתתף בתהליכים חיוניים רבים בגוף: חידוש עור הפנים, האצת תהליך ריפוי פצעים, סיכוך המפרקים, לחות בעיניים ועוד. מרבית החומצה ההיאלורונית בגוף מרוכזת ברקמות החיבור ובעור והיא משפיעה על ייצור סיבי קולגן ולאלסטין, התורמים לחידוש העור, מיצוק העור וגמישותו."
לדברי ג’ינג’ר, השימושים והיתרונות העיקריים של חומצה היאלורונית הם שמירה על לחות ושימון ברקמות העור. במיוחד אלו שיש להם עור יבש. חומצה היאלורונית היא כמו מהדק, מה שאומר היא תחבר את עצמה למים בתאים אשר יהפכו אותם ל “שמנמנים" ויעניקו לך את המראה הבריא וזוהר יותר.
ג’ינג’ר מסכים ומוסיף שהמרכיב חזק להפליא ולכן עובד כקרם לחות חזק מאוד. חומצה היאלורונית יכולה לשאוב לחות מהאוויר ולשמור על לחות העור שלך, ומחזיקה כמעט פי 1000 ממשקלה במים. לכן היא משמשת לא רק כקרם לחות אלא מאפשרת להחזיק לחות נוספת בעור.
אפשר אפילו לקחת חומצה היאלורונית כתוסף. אך אנו ממליצים להתייעץ עם רופא לפני שתעשי זאת. בד”כ משתמשים בחומצה כטיפול מקומי ע”י סרום לפנים, קרם לחות או הזרקה של חומצה.
היתרונות של חומצה היאלורונית
הסיבה שתעשיית היופי כל כך אוהבת אותה נעוצה ביכולתה הקסומה לכאורה לשמור על לחות. מחקרים הוכיחו כי חומצה היאלורונית טובה להפליא בקשירת מולקולות מים, מה שהופך אותה לגורם מפתח בשמירה על לחות העור. חוסר לחות הוא אחד הגורמים העיקריים של הזדקנות העור, ולכן מרכיב זה – המושך לחות לעורכם – הוא חובה בכל מה שקשור לתיקון מחסום הלחות בעור.
- שומרת על לחות: חומצה היאלורונית מסייעת בחידוש לחות התאים ובהחזקה לעור מיובש ושמנמן.
- מפחיתה את מראה הקמטים: מכיוון שעור מיובש הוא אחד הגורמים העיקריים לקמטים, החומצה ההיאלורונית מחדשת לחות אבודה ומסייעת בהפחתת מראה של הקמטוטים.
- אפשרות בטוחה למילוי: מכיוון שההרכב של החומצה ההיאלורונית כל כך קשור לחומרים בגופנו, היא פועלת היטב כמילוי שאינו גורם לגירוי משמעותי. זה יכול גם להוסיף נפח לאזורים כמו השפתיים והלחיים, שבאופן טבעי מאבדים נפח לאורך זמן.
- ספיגה מהירה: בשונה ממוצרי טיפוח מסוימים, חומצה היאלורונית נספגת במהירות בעור, כלומר את מאבדת פחות מוצר.
- לא גורמת לגירוי: לרוב, חומצה היאלורונית אינה מגרה ובטוחה לשימוש בכל סוגי העור.
חומצה היאלורונית לעומת סודיום היאלורונט
הגענו לחלק המעניין והחשוב – לחומצה ההיאלורונית יש מקבילה בשם סודיום היאלורונט (נתרן היאלורונט). "סודיום היאלורונט הוא צורת המלח של חומצה ההיאלורונית ובמים הוא מחזיק פי 1000 ממשקלו במים", אומר ג'ינג'ר. "הרכב החומרים הם בצורת הרכב כמו מלח מכיוון שהם יציבים יותר ופחות מתחמצנים."
חומצה היאלורונית וגם סודיום היאלורונט משתמשים במוצרי טיפוח שונים ורוב חברות הטיפוח מכנים את שניהם כ "חומצה היאלורונית” אך ישנם כמה הבדלים מרכזיים, כלומר לסודיום היאלורונט יש גודל מולקולרי קטן בהרבה מחומצה היאלרונית, ובגלל שהוא קטן יותר זה מאפשר לו לחדור לעור בצורה טובה יותר.
"כאשר אנחנו מטפחים את עור הפנים שלנו יש נוסחה הקובעת עד כמה מוצרים חודרים לעור באמצעות המשקל המולקולרי” אומר ג’ינג’ר. ככל שהמשקל נמוך יותר, כך הוא חודר לעור טוב יותר.
אנחנו בטוחים ששמעתם או אפילו ראיתם פרסומת של חברות שונות שמציעות סרומים לעור הפנים או קרמי לחות שטוענים שהם עשויים מ 75% חומצה היאלורונית או אפילו 99%. במילים פשוטות – הם לא ! סודיום היאלורונט לא מגיע בצורה טהורה, הוא מגיע בצורת תמיסה. זה בד”כ מגיע ל 1% עד 2%.
וההסבר הוא מאוד פשוט : במידה ובסרום או הקרם יש יותר מ 4% סודיום היאלורונט זה פשוט יעשה פעולה הפוכה במקום לתת לחות לעור זה יכול לייבש את העור. בהמחשה פשוטה – אם תשימו יותר מידי מלח על ספוג, המלח יוציא מים מהספוג וייבש אותו. באותו אופן מכיוון שסודיום הוא הרכב כמו מלח, יותר מידי ממנו יכול למשוך את הלחות מהעור. 2% הוא הריכוז הגבוה ביותר של חומצה היאלורונית שמותר לשים בתוך קרמים/סרומים בלי לגרום להשפעה של ייבוש העור.
תופעות לוואי של חומצה היאלורונית
בדרך כלל אין תופעות לוואי ידועות של חומצה היאלורונית – לפחות למוצרים כמו סרום פנים או קרם פנים. אך כפי שציין ג’ינג’ר, כאשר משתמשים בחומצה היאלרונית כהזרקה למילוי אזורים שונים, יכולה להיווצר תופעת לוואי כמו נפיחות למשל. אבל מכיוון שהחומצה נמצאת אצלנו באופן טבעי בגוף רב התופעות לוואי נגרמות בגלל החדירה של המחט ולא מהחומר עצמו.
איך להשתמש בזה ?
כדי שהחומצה ההיאלורונית באמת תחדור אל פני העור כאשר מורחים אותה, למעשה צריך להיות מהדנס ביולוגי כדי שיהיה לה משקל מולקולרי נמוך. אלק, שהשיק לאחרונה את סדרת הליפטינג שמכילה חומצה היאלורונית(סודיום היאלורונט), פפטידים, ויטמין C, ויטמין E ועוד. טוען כי כימאים מסוגלים לעשות זאת תוך שמירה על יתרונות הלחות המקוריים.
כל מי שרוצה לרכוש את סדרת הליפטינג, יצרנו קוד קופון מיוחד לקוראים של הבלוג שלנו : MNX10 הקופון יתן לכם 10% הנחה לקנייה הראשונה שלכם, המשלוחים חינם. למעבר לחנות און ליין של נובה
שלום רב,
אתם מציעים כמה סוגים של קרמים,
אבקש יעוץ במה לבחור בהתאם לגילי ולסוג העור.
בתודה ובברכה
רותי רמון🌷
היי רותי 🙂 אנחנו מיד נשלח לך מייל ונסביר על כל המוצרים